Kojašević: Biću najbolji igrač u BiH!

"Messi sa Koševa" za SportSport.ba

Kojašević: Biću najbolji igrač u BiH!

Damir Kojašević, u Crnoj Gori poznatiji  kao Piksi, došao je ovog ljeta kao veliko pojačanje na Koševo.

Predsjednik Sarajeva Zijad Blekić istakao je da će ovaj mladi fudbaler postati najbolji igrač Premijer lige BiH, a sada je na njemu da i potvrdi riječi čovjeka koji je najviše insistirao na njegovom dovođenju. Navijači su ga već prozvali "Messi sa Koševa".

Kako je došlo do vašeg transfera u redove Sarajeva?

"Čelni ljudi tima sa Koševa su najavili da će doći da me gledaju u kvalifikacijama za Evropu, što su i učinili. Poslije utakmice su mi čestitali i rekli da su oduševljeni mojom igrom. Ipak, nisu jedini koji su za mene bili zainteresovani, tako da sam imao još par ponuda poslije Sarajeva. Ali, gospodin Blekić je bio najuporniji i sa njim sa se odmah dogovorio oko prelaska u Sarajevo. Sve ostale ponude sam odbio, iako su bile finansijski povoljnije", kaže na početku razgovora za SportSport.ba Damir Kojašević.

Već ste tu neki duži period, da li ste se navikli na Sarajevo i nove saigrače?

"Sarajevo kao grad je zaista prelijep i na njega se bilo lako navići. Što se tiče kluba, saigrači su me odlično prihvatli i sada se osjećam kao da sam ovdje već godinama"

Bili ste prije dvije godine proglašeni najboljim stranim igračem poljske fudbalske lige...

"Da, istina je da sam bio proglašen najboljim stranim igračem, zaista sam tada pružao sjajne partije. Nakon toga je došlo do nekih problema u klubu i nažalost morao sam napustiti Poljsku. Sada se iskreno nadam da ću biti najbolji igrač Bosne i Hercegovine".

Loše ste ušli u sezonu i doživjeli poraz odmah na startu. Koliko je to ostavilo traga na ekipu?

"Zaista smo loše odigrali prvu utakmicu u sezoni. U nju smo ušli bez volje i želje. Ne znam zbog čega se to desilo, ali eto završilo se porazom. Igrači Slavije su bili spremniji  za utakmicu i zasluženo pobijedili. Mi ćemo sigurno u sljedećoj utakmici prići puno ozbiljnije i zabilježiti prvu pobjedu u prvenstvu".

Koji su dometi Sarajeva u ovoj sezoni?

"Naše mogućnosti su velike i tvrdim da imamo odličan tim. Ali će nam trebati još neko vrijeme da se uigramo i onda ćemo pružati sigurno sjajne partije. Nama je primarni cilj da odemo u Evropu, što ćemo sigurno i ispuniti".

Da li se nadate da preko Sarajeva dođete do reprezentacije Crne Gore?


"Svima je želja da brane boje svoje zemlje, pa tako i ja imam te ambicije. Siguran sam u svoje kvalitet i svojim igrama u dresu Sarajeva natjerat ću selektora da me pozove u reprezentaciju", dodao je Damir Kojašević za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.