Kojašević: Mogu još mnogo bolje

Junak bordo momčadi za SportSport.ba

Kojašević: Mogu još mnogo bolje

Adnan Beganović

Fudbaleri Sarajeva jučer su u okviru 5. kola Premijer lige BiH svladali Budućnost u Banovićima i tako nastavili pobjedničku seriju.

Iako su svi izabranici Mirze Varešanovića bili na visini zadatka izdvojio se Damir Kojašević koji polako postaje ljubimac najvatrenijih navijača bordo momčadi.

Crnogorski internacionalac postigao je oba pogotka za Sarajeva, a svojim potezima pokazao je da se radi o vrsnom fudbaleru.

"Pobjeda u Banovićima znači nam mnogo. Nastavili smo pobjedonosni niz i mislim da smo nakon ove utakmice pokazali da smo glavni favoriti za osvajanje naslova", rekao je za SportSport.ba Damir Kojašević i dodao:

"Posebno me raduje to što jučer nakon primljenog gola nismo psihički pali. Nastavili smo igrati našu igru i to nam se na kraju isplatilo. Postigao sam oba pogotka, ali želim naglasiti da je to plod koletkivne igre i da je u ovom trenutku najmanje bitno ko zabija. Sada slijedi kraća pauza, a nakon toga veliki derbi s Borcem i nadam se naša nova pobjeda."

Kojašević je u Sarajevo došao kao veliko pojačanje i iako je već sada opravdao taj epitet, smatra da može još mnogo bolje.

"Došao sam u Sarajevo kao veliko pojačanje. U prva četiri kola nisam postigao niti jedan pogodak, no evo jučer sam se iskupio. Svjestan sam da navijači od mene mnogo očekuju, ali doista imam problema s povredom prepona, pa još uvijek ne mogu pružiti svoj maksimum. Nadam se da ću nakon ove pauze biti potpuno zdrav, a onda će svi vidjeti pravog Kojaševića", ističe crnogorski internacionalac.

Kojašević je oduševljen atmosferom u klubu i oko kluba.

"Atmosfera u klubu je fenomenalna. Prava smo klapa u svlačionici, a Uprava radi posao iz snova. Sve to i naravno naši nevjerovatni navijači daju nam jedan dodatni motiv. Uvjeren sam da ćemo nastaviti s dobrim igrama, te da ćemo svi zajedno imati još više razloga za slavlje", rekao je Kojašević i podvukao paralelu između crnogorske i Premijer lige BiH.

"Što se tiče kvalitete klubova mislim da tu nema mnogo razlike. Međutim, u BiH su tereni mnogo bolji nego u Crnoj Gori i fudbal je mnogo popularniji. Za razliku od Crne Gore, ovdje su stadioni poprilično popunjeni i to je ono što daje prednost Premijer ligi."

Dobre igre Kojaševića sasvim sigurno neće proći nezapaženo pa smo ga upitali kakve su njegove lične ambicije.

"Vjerujte mi da sada ne želim razmišljati ni o čemu drugom osim o Sarajevu. Prije svega želim da nastavimo s dobrim igrama, da osvojimo titulu i napravimo dobar rezultat u Evropi. Tek nakon toga razmišljat ću o nekim novim izazovima. Svaki igrač želi se okušati u nekim jačim ligama, ali doista u ovom trenutku samo mislim na Sarajevo, na titulu i na izlazak na evropsku scenu", zaključio je Kojašević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.