Kojašević: Ne bojimo se nikoga!

Sarajevo suvereno na čelu tabele

Kojašević: Ne bojimo se nikoga!

Nakon šest odigranih kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je zacementirano na prvom mjestu, sa pet pobjeda i jednim remijem.

Najbolji strijelac bordo tima, ali i kompletne Premijer lige BiH je mladi Crnogorac Damir Kojašević, koji je u sezonu ušao zaista sjajno.

"Očekivao sam da će Sarajevo ovako dobro startati u sezoni, ali moram biti iskren i reći da baš i nisam očekivao da ću se ja naći u ovako dobroj golgeterskoj formi. Kompletna ekipa igra prilično zrelo i dobro i onda i rezultat ne može izostati", kaže Kojašević u razgovoru za SportSport.ba.

Ako je suditi po početku sezone, Sarajevo je najozbiljniji kandidat za naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

"Slažem se sa tom konstatacijom. Najveći konkurenti će nam biti Željezničar, Široki i Borac. Nama sada dolaze nešto teže utakmice, teži raspored, ali mi se ne bojimo nikoga. Kada smo spremni i kada igramo na svom maksimumu, onda smo najbolja ekipa u državi", uvjereno će mladi vezista bordo tima.

Sarajevo će svoj pohod u narednom kolu nastaviti kada bude gostovalo na trebinjskim Policama kod ekipe Leotara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti