Kojašević: Presudilo je iskustvo Borca

Sarajevo poraženo u Banja Luci

Kojašević: Presudilo je iskustvo Borca

U derbiju 21. kola Premijer lige Sarajevo je poraženo u Banja Luci kod lidera na tabeli Borca sa 2:0. Ponajbolji igrač bordo tima Damir Kojašević kaže da Sarajevo nije zaslužilo poraz.

"Dali su nam dva gola iz nikakvih akcija, golman je kiksao kod golova, mislim da je realno bilo da je utakmica završila 0:0, ali šta je tu je, idemo dalje", kaže Crnogorac u redovima Sarajeva.

Borac, prema mišljenju Kojaševića, nije odigrao ništa posebno, Sarajevo je u većem dijelu susreta bilo ravnopravan protivnik, ali je neiskustvo učinilo svoje.

"Nedostajali su nam suspendovani igrači, igrali smo sa mladim momcima koji još nemaju iskustva. Čak pet ili šest igrača koji su igrali nemaju više od 18, 19 godina. Borac je ipak iskusna ekipa i to je presudilo", ističe Kojašević.

Uprkos porazu Sarajevo je i dalje u utrci za izlazak u Evropu, jer su i konkurenti imali slabe rezultate. Kojašević se nada boljim igrama u nastavku sezone.

"Sada dočekujemo Rudar i idemo na pobjedu, te se nadamo da će Drina uspjeti odigrati makar nerješeno sa Željom što bi nam odgovaralo. Sada tri utakmice uzastopno igramo na svom terenu i očekujem bolje rezultate".

U jesenjem dijelu sezone je Damir Kojašević bio, ako ne najbolji, onda jedan od najboljih igrača tima sa Koševa. U proljetnom dijelu su ga stali golovi, ali kaže da uvijek daje svoj maksimum.

"Nisam baš zadovoljan trenutnim igrama, ali pokušavam podići formu. Dajem svoj maksimum, igram koliko mogu, ali, nadam se da će biti bolje", istakao je Kojašević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.