Koje su opcije za Marija Balotellija?

Nekih ponuda navodno ima...

Koje su opcije za Marija Balotellija?

Mario Balotelli bi vjerovatno svakako napustio Bresciju s obzirom da tim s Rigamontija ispada iz Serije A, a da je dogovoreno da u slučaju povratka kluba u drugi rang 29-godišnji napadač može ići kao slobodan igrač.

Međutim, u međuvremenu su se odnosi Balotellija i rukovodstva kluba zakomplikovali, a trenutno zbog stvari o kojima se već dovoljno pisalo vodi spor o ugovoru Super Marija.

Ono što je sigurno jeste da će Balotelli jako brzo napustiti Bresciju, ali ono što je pod upitnikom jeste njegova budućnost - posebno nakon što je Brescija "updateovala" njegovu kilažu i "otkirla" da je osam kila preko optimalne težine.

To je navodno već odvratilo argentinskog velikana, Bocu Juniors, koji je bio spreman odmah ponuditi Balotelliju ugovor.

Sada se postavlja pitanje: Koje su opcije za Balotellija?

Prema onome što se moglo pročitati u italijanskim medijima, jedna od opcija za Balotellija su i Ujedinjeni Arapski Emirati, ali teško da će Italijan zaista u ovoj zemlji pronaći svoj novi izazov.

Trenutno se vjeruje da najozbiljnije ponude/opcije Balotelli ima u Turskoj, Brazilu i MLS-u.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, italijani i dalje pišu da bi Monza, tim koji je u vlasništvu Silvija Berlussconija i koji je izborio plasman u Seriju B, mogao pokušati angažovati Balotellija. Čelnici Monze su to demantovali, ali novinar SportMediaseta Claudio Raimondi i dalje tvrdi da se u Monzi ozbiljno razmišlja o Balotelliju.

Gdje će Balotelli nastaviti karijeru i da li će konačno "doći sebi", ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi