Koji će broj na dresu nositi Ronaldo?

Koji će broj na dresu nositi Ronaldo?

Dolazak Cristiana Ronalda u Real znači da će Portugalac morati odustati od broja sedam na dresu, kojeg nosi od početka karijere.

Ronaldo je „patantirao“ nadimak CR7, a broj sedam na dresu nosi još iz doba kada je kao junior igrao za lisabonski Sporting.

Njegov transfer u Real ujedno znači da će se morati pozdraviti sa sedmicom na leđima. Naime, sedmica je u Realu rezervisana. Da se radi o bilo kojem drugom fudbaleru, sigurni smo da bi Ronaldo dobio željeni broj na dresu.

Međutim, Realova sedmica pripada kapitenu i legendi kluba, Raulu, čiji će dres sa brojem sedam nakon što se oprostio od Reala ići u penziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti