Koji klub ima najviše titula Copa Libertadores?
Argentinske ekipe su dominantne i imaju najviše titula u Copa Libertadores. River je večeras stigao do četvrte titule

Boca i River su u vrhu, ali nisu najbolji

Koji klub ima najviše titula Copa Libertadores?

Midhat Šljivak

Argentinski Rivel Plate osvojio je večeras u Madridu naslov prvaka Južne Amerike.

River je u velikom finalu na Santiago Bernabeu savladao najvećeg rivala Bocu Juniors sa 3:1 i stigao je do četvrte titule prvaka Copa Libertadoresa.

Sa ovom titulom River se izjednačio na vječnoj lisit sa još jednim argentinskim velikanom Estudiantesom koji je igrao pet finala i koji je dobio njih četiri.

Ispred su ostala još dva argentinska kluba i jedan urugvajski. Najviše trofeja, njih sedam ima Independiente. Međutim, ovaj argentinkski klub je posljedje finale igrao 1984. godine, a sve titule su osvojili u periodu od 1964. do 1984. godine i nemaju nijedno izgubljeno finale.

Šest titula ima večerašnji gubitnik Boca koji je svoj zadnji trofej podigla 2007. godine, a izjednačili su se sa urugvajskim Penarolom po broju poraza u finalima. Oba tima imaju pet s tima velikan iz Montevidea ima i pet titula.

Titulu je tokom historije osvajalo 25 timova, argentinske ekipe su najviše puta podigle pehar pobjednika (25 puta), a u finalima je kroz historiju igralo 43 tima.

Top Komentari

gumenakita
cijeli svijet je stao.tresla se planeta,citav svijet je stajao na nogama................gdje su takvi naslovi,ovo nije interesentno
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi