Defanzivac Čelika uoči sutrašnjeg derbija

Kojić: Željo je pod pritiskom, pokušat ćemo to iskoristiti

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na svome terenu dočekati sarajevski Željezničar. Zeničani će derbi dočekati u nešto lošijem raspoloženju, jer je Vitez u prošlom kolu prekinuo niz od šest utakmica bez poraza ekipe koju s klupe vodi Elvedin Beganović.

S druge strane Željezničar u Zenicu dolazi s nizom od 13 utakmica bez poraza, ekipu s Grbavice u Premijer ligi dugo niko nije pobijedio, a tradicionalno dobro igraju na travnjaku Bilinog polja.

Sutra će odbrana crno-crveni biti na velikom ispitu, sigurno da će mnogo toga zavisiti od zadnje linije Zeničana, ako zaustave opasne ofanzivce gostiju Lendrića, Stevanovića i Bekrića, onda se mogu nadati povoljnom rezultatu.

Jedan od stubova odbrane Čelika i ove sezone je 28-godišnji Jovo Kojić, ovaj defanzivac po vokaciji stoper, u drugom dijelu sezone igra na poziciji desnog bočnog, gdje isto tako pruža dobre partije. On se nada da će sutra njegova ekipa ostvariti pozitivan rezultat.

"Mi smo se nakon poraza u Vitezu odmah okrenuli utakmici protiv Željezničara, očekuje nas jedan veoma težak duel protiv veoma dobre ekipe. Oni se bore za Evropu i neće nam biti nimalo lagano, ali mislim da su oni pod većim pritiskom, tako da ćemo mi pokušati to iskoristiti na terenu" nada se Kojić.

Čelik nije savladao Željezničar punih sedam godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sam podatak da dugo nismo pobijedili našeg protivnika je motiv više za sve nas, mi spremno dočekujemo utakmicu i pokušat ćemo ne samo ovu protiv Željezničara, nego i preostale dvije u prvenstvu da osvojimo što više bodova i da odemo na zasluženi odmor", kazao je Jovo Kojić, koji je ove sezone u Premijer ligi skupio 25 nastupa, a stigao se i dva puta upisati u listu strijelaca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi