Kokot: Daću sve od sebe da se odužim ovim ljudima
Foto: Facebook HNK Cibalia

Stigao u Vitez

Kokot: Daću sve od sebe da se odužim ovim ljudima

Samir Mlaćo

Nakon što je sa ekipom Mladosti iz Podgorice osvojio titulu u Crnoj Gori, Zoran Kokot (31) na kraju ipak nije produžio saradnju sa ovim timom. Ostao je bez kluba, ali ne i dugo.

Odlučio se na povratak u Premijer ligu naše zemlje, a u narednih godinu  nosit će dres NK Vitez iz istoimenog grada.

Vitežani su proteklog vikenda nastupali na turniru u Slavonskom Brodu, a završili su kao drugoplasirani s obzirom da su u finalu nakon izvođenja jedanaesteraca savladani od Metalleghea iz Jajca.

"Trenutno se nalazimo na Kupresu gdje brusimo formu i za sada sve ide super. Super sam primljen i vidim da Vitez ima svoju veličinu, super trenere i organizacija je na nivou. Nije nam cilj da završimo u onoj grupi, nego da pokušamo napraviti iskorak ka gore jer to ovaj klub i zaslužuje", ističe Kokot za SportSport.ba.

Vjeruje da će Vitez iza sebe imati uspješnu sezonu, ali ističe i lijepe riječi na račun čelnika tog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa ima iskusnije i dobre igrače uz naravno mlađi kadar i svakako žele ka gornjem dijelu tabele. Vitez me kontaktirao  i jako brzo smo se dogovorili, a imao sam još poziv iz Premijer lige. Vitez je bio najkorektniji i daću sve od sebe da se odužim ovim ljudima na ukazanom povjerenju", dodao je iskusni napadač za naš portal.

Kokot je u našoj zemlji nosio dres Slavije, Olimpica, Željezničara, dok je u inostranstvu nastupao za Beveren, White Eagles, Sarscheshmeh, te Gol Gohar i Mladost. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi