Kokot: Igrači su prolazni, Željezničar je vječan

Napadač Viteza nakon gola na Grbavici

Kokot: Igrači su prolazni, Željezničar je vječan

Vitez je u nedjelju u posljednjoj utakmici 5. kola Premijer lige BiH na veliko iznenađenje savladao Željezničar. 

Tim kojeg vodi Boris Pavić na Grbavici je slavio sa 2:0, a drugi pogodak na utakmici bio je djelo Zorana Kokota koji iz poštovanja prema bivšem klubu nije želio proslaviti pogodak. Za svoj potez je nagrađen aplauzom.

"Pobjeda na Grbavici za nas je izuzetno važna. Vitez do sada nije zabilježio niti jedan neriješen rezultat protiv Željezničara, tako da je ovaj trijumf ravan sedmici na lotu. Prezadovoljni smo zaista. Meni je posebna čast što sam unatoč pogotku i pobjedi Viteza ispraćen na kraju aplauzom", riječi su Zorana Kokota na početku razgovora za SportSport.ba. 

Kokot epizodu u Željezničaru pamti po lijepim stvarima. Ističe da su igrači prolazni, a da je Željezničar vječan.

"Ostavio sam trag u Željezničaru i želio sam da to bude klub u kojem ću završiti karijeru. Sudbina je na kraju htjela drugačije. Bilo mi je teško što sam morao otići, ali igrači su prolazni, a Željezničar je vječan. Fudbalski hljeb danas zarađujem u Vitezu, radim svoj posao najbolje što mogu i tako će biti u budućnosti. Dugujem veliku zahvalu Manijacima i iz poštovanja jednostavno nisam želio proslaviti taj gol. Dosta toga lijepog sam doživio u Željezničaru." 

Trijumf nad Željezničarom je dodatno poboljšao atmosferu u taboru Viteza, a krajnji cilj je jasan - opstanak u društvu najboljih.

"Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Želimo završiti među prvih šest ekipa i da ne budemo u toj zoni za ispadanje. Kvalitetni smo i nije nemoguće da ostvarimo cilj koji smo zacrtali." 

Na kraju razgovora Kokot je istakao da je napravio dobar potez prelaskom u Vitez. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prije nego što sam došao u Vitez igrao sam za Mladost iz Podgorice i okitio sam se šampionskom titulom. Mogao sam ostati u Crnoj Gori, međutim u međuvremenu je došla konkretna ponuda Viteza i prihvatio sam je. Ljudi iz kluba su bili zaista fer i pošteni, tako da ću nastojati da u narednom periodu opravdam povjerenje", podvukao je Kokot. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi