Kokot: Naš cilj je Evropa, danas nemamo pravo na kiks

Slavija dočekuje Borac

Kokot: Naš cilj je Evropa, danas nemamo pravo na kiks

Adnan Beganović

Danas je na rasporedu pet utakmica 18. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi će u Istočnom Sarajevu odigrati domaća Slavija i Borac.

Veoma bitna utakmica je pred fudbalerima Slavije i Borca. Obje momčadi bore se za mjesta koja vode na evropsku scenu, a pobjednik današnjeg susreta biće mnogo bliže ostvarenju svog cilja.

Slavija i Borac u današnji duel ulaze na krilima pobjeda iz prošlog kola, a ofanzivac domaćih Zoran Kokot, vjeruje da će se nakon posljednjeg sudijskog zvižduka on i njegovi saigrači radovati.

"Sa dosta optimizma ulazimo u današnji derbi. Pred nama je veoma važan susret i mislim da nemamo pravo na kiks jer smo već na otvaranju proljetnog dijela sezone prosuli bodove na domaćem terenu", za SportSport.ba kaže Kokot.

"Svjesni smo kvalitete Borca, ali u isto vrijeme smo jako motivisani i siguran sam da ćemo ostaviti srce na terenu. Borimo se za Evropu, pobjeda nam je jako potrebna, a razlog za optimizam daje nam i jesenja pobjeda u Banjoj Luci. Ukoliko postignem pogodak posvetit ću ga navijačima", dodao je Kokot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.