Kokot: U Belgiji sam i tražim klub

Odlazi jedan od najboljih igrača Slavije

Kokot: U Belgiji sam i tražim klub

Edmir Škorić

Zoran Kokot, jedan od najboljih igrača Slavije u jesenjem dijelu sezone je za SportSport.ba otkrio da se nalazi u Belgiji, te da je moguće da će karijeru nastaviti u jednom od inozemnih klubova.

Kokot, 23-godišnji napadač Slavije poslije odigrane polusezone u domaćem prvenstvu, na preporuku menadžera otišao je u Belgiju. Kako tvrdi, izvjesno je da će tamo nastaviti karijeru.

Kokot je u u dresu Slavije briljirao u prvom dijelu polusezone i jedan je od najzaslužnijih što se "plavo-bijeli" nalaze u vrhu premijerligaške tabele.

"Da, u Belgiji sam na probi i nekoliko klubova me prati. Iskreno se nadam da ću zadovoljiti ukuse i da ću potpisati ugovor sa jednim od ekipa", kazao je Kokot i nastavio:

"U Belgiju sam došao na preporuku svog budućeg menadžera i nije tajna da se za moje usluge zanimaju Roeselare i Beveren, ali isto tako zanimanje su pokazala i dva kluba iz Druge Bundeslige."

Kokot je još kao kadet stigao u Slaviju iz Istočnog Sarajeva. Dobrim igrama je nakon par sezona postao miljenik navijača. Jedno vrijeme igrao je u Torontu (Kanada) ali se brzo odlučio na povratak u matični kolektiv. U dresu Slavije je minule jeseni postigao ukupno devet golova.

Na pitanje što misli o SportSport.ba portalu, Kokot nam je odgovorio:

"Sve najbolje. Vaš portal zaslužuje veliku čestitku i svi koji sudjeluju u njegovom radu mogu dobiti desetrku. Divno je to što se dosta pažnje poklanja domaćem sportu i sportistima, i iskreno mislim da to mnogo pomaže razvoju bh. sporta. Uvijek ću se rado odazvati pozivu za razgovor. Tu sam kad god me trebate", završio je Kokot.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.