Kokot u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Olimpicu

Olimpic - Mladost 2:1

Kokot u sudijskoj nadoknadi donio pobjedu Olimpicu

Edmir Škorić

Olimpic je u četvrtom kolu BHT Premijer lige ugostio Mladost iz Velike Obraske. 

Gosti, novajlije u ligi, skoro su iznenadili na Otoci, ali ostali su bez bodova u sudijskoj nadoknadi. Domaćin je imao imperativ pobjede i tako se postavio, ali gosti su neočekivano dobro odigrali. Olimpic je zaprijetio preko Smajića u osmoj minuti.

Isti igrač u 13. ubacuje prizemno, lopta je prošla i golmana Tripić, ali Durak ne stiže da loptu zakuca u mrežu. Stigla je kazna. Kostić je matirao Hamzića za slavlje Mladosti.

U 16. minuti veliki promašaj Kokota nakon ubačaja Smajića, a onda u 21. minuti Olimpic dolazi do izjednačenja. Smajić je uposlio Mujezinovića, ovaj sjajno centrirao, a Durak pogodio za 1:1.

U 26. minuti Regoje griješi, Kostić izlazi sam pred Hamzića, koji je uspješniji. Olimpic je napadao do kraja prvog dijela, ali nije uspio doći do preokreta. U 38. minuti Stubičanin ostaje sam nakon ubačaja iz kornera i sa samo pet metara puca pored gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic je opet zaprijetio preko raspoloženog Smajića u 53. minuti, no Tripić ponovo siguran. Smajić je minutu kasnije prošao po desnoj strani, gađao je bliži ugao, Tripić brani. 

Imali su i gosti svoje šanse, iz kontri prvenstveno, ali nisu uspjeli kazniti Vukove. U 79. minuti Smajić je uposlio Rahmanovića, a ovaj promašio loptu na pet metara od gola gostiju. U sudijskom vremenu lopta dolazi do Kokota, koji matira Tripića za veliko slavlje domaćih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti