Pred Duel sa Veležom

Kolar: Svi su spremni osim Sedina Torlaka

Fudbalere Olimpica će u prvoj zvaničnoj utakmici u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige na svojoj Otoci ugostiti sastav Veleža, sa kojim u posljednje vrijeme kao domaćin i nemaju pretjerano pozitivna iskustva.

Ipak, ekipa Faika Kolara koju je u proteklom prelaznom roku pojačalo nekoliko zvučnih imena kakva su Zajko Zeba, Jadranko Bogičević i Kenan Hadžić sasvim sigurno su favoriti u susretu koji se igra sutra sa početkom u 14:30.

"Već je desetak dana kako smo se vratili iz Turske. Nastavili smo ovdje sa radom, što je uobičajeno za ovaj dio priprema. Osvježili smo ekipu, imamo još dva dana do početka prvenstva, a ono što smo zacrtali to smo i uradili. Prvenstvo će pokazati da li je to bilo dovoljno. Ipak, ja se nadam najboljem. Momci su spremni za igru i nadam se povoljnom rezultatu u prvom kolu", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba Faik Kolar, šef stručnog štaba Olimpica.

Posljednju i jedinu domaću pobjedu nad Veležom Olimpic je zabilježio 2010. godine, a tada su Vukovi slavili sa minimalnih 1:0 golom Alimanovića, dok je dva od posljednja tri gostovanja Rođenih na Otoci završena neriješeno, a 29. avgusta 2010. Velež je slavio sa 1:0 golom Ševke Okića. Ipak, Kolar smatra da je njegova ekipa u stanju prekinuti ovu prilično neugodnu tradiciju, ali je otežavajuća okolnost da upravo bivši trener Olimpica Nedim Jusufbegović sjedi na klupi Veleža.

"Nedim Jusufbegović manje-više dobro poznaje ove momke, jer ih je trenirao. Međutim, nema tu nekih tajni u današnje vrijeme. I mi imamo informacije o Veležu. Gledali smo njihove dvije utakmice, imamo i video zapise, tako da nema tu tajni. Moj Kolega Jusufbegović dobro vodi svoj tim, dobro poznaje ekipu i biće to jedna nadam se dobra utakmica sa koje će gledaoci otići zadovoljni. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će se na kraju radovati", rekao je stručnjak na klupi Vukova.

Ukoliko se izuzmu igrači koji još uvijek nisu dobili potrebnu papirologiju za nastup, svi fudbaleri izuzev Sedina Torlaka koji je zaradio nategnuće ligamenta, biće spremi za duel sa mostarski sastavom.

"Svi su spremni osim Torlaka. On je u generalnoj probi dobio jedan neugodan udarac, ima nategnuće ligamenta, i njemu je preporučena pauza od tri-četiri dana, tako da ide na terapije. Najvjerovatnije da njega nećemo koristiti u ovoj utakmici", istakao je Kolar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic i dalje računa na Evropu, bilo kroz Kup BiH ili prvenstvo.

"Nama ukoliko se ukaže prilika mi ćemo je iskoristiti objeručke. Ja po hiljaditi put ponavljan. Mi smo šesti na tabeli, moramo cijeniti protivnike, ekipe kao Želju, Sarajevo, Borac, Široki. To su sve ekipe koje su kvalitetne, sa jednom tradicijom, sa trendom osvajanja titulu u kupu, ali i u prvenstvu. Mi smo tu ekipa koja će pokušati na sve moguće načine da iskoristi šanse koje nam se ukažu. Mi nastojimo da unaprijedimo našu igru, te da afrimišemo mlade igrače", rekao je na kraju razgovora za naš portal šef struke FK Olimpic.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.