Kolar: Tradicija je neugodna, ali ćemo je srušiti

Trener Olimpica pred Željezničar

Kolar: Tradicija je neugodna, ali ćemo je srušiti

Nikada od kada su ušli u Premijer ligu BiH fudbaleri Olimpica nisu savladali Željezničar. Tradicija je neugodna, a trener Faik Kolar nada se da će se konačno prekinuti. 

Upravo je na utakmici protiv Željezničara Kolar debitovao kao šef stručnog štaba, a Olimpic na pomenutom meču nije doživio poraz.

„Priprema za utakmicu je uobičajena s tim što je kod igrača osjetan malo veći naboj obzirom da se radi o gradskom derbiju. Radimo u normalnom režimu i pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Moram da kažem da mi je posebno drago što su se svi Željini igrači oporavili i što kolega na drugoj strani može računati na Kvesića i Čolića,“ kazao je Kolar, te dodao:

„Tradicija je neugodna, nismo ih nikada pobijedili, ali mi polako tradicije jednu po jednu rušimo. Do jesenas na Grbavici nismo postigli gol, pa nam je i to pošlo za rukom. Protivnika respektujemo, ali mi imamo svoje adute i pokušat ćemo nametnuti igru koja će nam donijet rezultat.“

U timu Olimpica neće biti Muharemovića i Pandže, dok je nedavno Filip Arežina raskinuo ugovor sa klubom sa Otoke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.