Kolašinac: Idemo u Leverkusen "donijeti" nešto

Pred duel sa Bayerom

Kolašinac: Idemo u Leverkusen "donijeti" nešto

Sead Kolašinac je u susretu protiv Hannovera u kojem je Schalke izborio domaću pobjedu od 2:0 bio najbolji pojedinac ekipe iz Gelzenkirhena, a već ovoga vikenda Rudare očekuje novi izazov. U okviru 21. kola slijedi gostovanje u Leverkusenu.

"Zadovoljan sam onim što sam pružio na terenu proteklog vikenda. Ipak, mislim da smo kao kolektiv dobro funkcionisali na terenu, pogotovo u prvom poluvremenu", rezimirao je Sead Kolašinac prisutnim medijima nakon jučerašnjeg treninga Rudara pobjedu nad Hannoverom od 2:0 u posljednjem kolu Bundeslige.

Ipak zdravstveni bilten u redovima ekipe Jensa Kellera nije najbolji jer su Uchida i Höwedes povrijeđeni i teško da će nastupiti protiv Bayera.

"Uchida i Bene (Höwedes op.a) će izostati jedan duži period i to svakako nije dobro. Pozitivno je to što Roman (Neustädter) već danas trčao, tako da vjerujem da će biti spreman za vikend. Ne smijemo se žaliti, moramo nastaviti pružati dobre igre i ostati pozitivni. U našem kadru je još dosta dobrih igrača, pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti u Leverkusenu ovoga vikenda", istakao je Kolašinac koji će u okviru 21. kola Bundeslige na gostovanje Bayeru kod kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića.

"Znamo da je Leverkusen jak, jer inače ne bi bili drugoplasirani na tabeli. Ipak, mislim da smo i mi dovoljno dobri i da idemo na to gostovanje kako bi 'donijeli' nešto", rekao je na kraju mladi fudbaler Schalkea i reprezentativac BiH Sead Kolašinac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije