Kolašinac među Schalkeovom "djecom" na koju je klub ponosan

Rudari bez brige za budućnosti

Kolašinac među Schalkeovom "djecom" na koju je klub ponosan

Fudbaleri Schalkea osigurali su pobjedom nad Baselom od 2:0 u posljednjem kolu Lige prvaka plasman u eliminacionu fazu ovoga elitnog klupskog takmičenja.

Iako su Rudari bili pod pritiskom zbog nešto lošiji rezultata u posljednje vrijeme, ali i slabe forme, na kraju je tim iz Gelzenkirhena zasluženo slavio. Ipak, vrijedi reći da je drugi gol ekipe, za koju je bh. reprezentativac Sead Kolašinac odigrao svih 90. minuta, postignut iz čistog ofsajda u kojem su se našla čak četvorica domaćih fudbalera.

Sve u svemu kada se sabere i oduzme "kraljevsko-plavi" su se zasluženo plasirali među 16 najboljih timova Starog kontinenta, a još više sve navijače Schalkea veseli podatak da su čak šestorica fudbalera koja su nastupila u duelu sa Baselom produkt omladinske akademije ovog bundesligaša, što je podatak kakvim se mogu pohvaliti rijetki klubovi, pogotovo oni koji nastupaju u Ligi prvaka.

Među šestoricom fudbalera koji su igrali je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, te strijelci golova Julian Draxler i Joel Matip, ali i fenomenalni golman i Max Meyer. Svakako tu je i najiskusniji igrač i kapiten ove ekipe Benedikt Höwedes koji je susret protiv Basela morao napustiti u prvom poluvremenu zbog povrede.

Na zvaničnoj klupskoj interenet stranici iz kluba su istakli da su ponosni na činjenicu da zasluge u plasmanu među najbolje evropske timove imaju upravo fudbaleri koji su prošli kroz Schalkeovu akamediju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.