Kolašinac odradio prvi trening sa Schalkeom u Dohi

Rudari desetkovani na pripremama

Kolašinac odradio prvi trening sa Schalkeom u Dohi

Fudbaleri Schalkea odradili su svoj prvi trening na pripremama u Kataru, na koje su stigli bez nekoliko ključnih igrača. 

Pored Marca Högera i Dennisa Aoga koji će zbog povreda ligamenata koljena propustiti ostatak sezone, na pripreme u Dohu nisu otputovala još četvorica fudbalera Schalkea. Pored prve violine Rudara Juliana Draxlera na pripreme nisu otputovali ni Klaas-Jan Huntelaar, Jermaine Jones i Leon Goretzka.

Koga nema bez njega se mora tako da je ostatak tima predvođenog trenerom Jensom Kellerom odradio svoj prvi trening u fantastičnom sportskom kompleksu Aspire Academy. 

Jedini Zmaj među Rudarima, Sead Kolašinac, je u sjajnom tempu odradio prvi trening, i ukoliko ga povrede zaobiđu jasno je da će u nastavku sezone biti igrač od velikog značaja za ekipu sa Veltins Arene. 

Ipak, jasno je da je konkurencija u odbrani Schalkea porasla obzirom da je u klub stigao Jan Kirchhoff iz Bayerna, koji je zadužio dres sa brojem tri, te da se u tim vratio i povrijeđeni Papadopoulos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.