Kolašincu 79 minuta u pobjedi Schalkea nad Al-Gharafom
Detalj sa današnje utakmice

Prvi prijateljski meč Rudara

Kolašincu 79 minuta u pobjedi Schalkea nad Al-Gharafom

Sedmoplasirani tim Bundeslige nakon 17 kola, sastav Schalkea danas je na pripremama u Dohi odigrao svoju prvu prijateljsku utakmicu u kojoj je sa 2:1 savladao domaću Al-Gharafu.

Oba gola za Rudare postigao je Adam Szalai. Nakon što je tim iz Gelzenkirhena bio u zaostatku od jednog gola od 26. minute susreta, mađarski je napadač svojim golovima u 49. i 57. minuti donio pobjedu njemačkom timu u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Kataru.

Bh. reprezentativac u redovima Schalke, Sead Kolašinac, utakmicu je počeo na klupi, ali je u igru ušao već nakon 11 minuta igre jer se povrijedio Max Meyer.

Svoj naredni prijateljski meč fudbaleri Jensa Kellera igrati će u nedjelju, a protivnik će im biti dobro poznat - Eintracht Frankfurt.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.