Kolašincu i Uchidi najslabija ocjena za nastup protiv HSV-a

WAZ ocijenio Rudare

Kolašincu i Uchidi najslabija ocjena za nastup protiv HSV-a

Već tradicionalno WAZ (derwesten.de) ocjenjuje fudbalere Schalkea nakon svakog nastupa kako u Bundesligi, tako i u svim ostalim takmičenjima u kojima učestvuje ekipa iz Gelzenkirhena.

U vikendu koji je iza nas startao je i drugi dio fudbalskog šampionata njemačke, a Rudari su u derbiju sa 3:0 slavili na gostovanju kod HSV-a. Sead Kolašinac, bh. reprezentativac u redovima ekipe Jensa Kellera, odigrao je cijeli susret i to na poziciji lijevog beka.

Ipak, novinari WAZ-a koliko već tradicionalno ocjenjuju fudbalere Schalkea za njihove nastupe, toliko su gotovo tradicionalno nezadovoljni partijama koje pruža najmlađi fudbaler među Sušićevim izabranicima.

I ovoga puta kolege iz WAZ-a Kolašincu su, zajedno sa Uchidom, dali najlošiji ocjenu. Bh. reprezentativac i njegov kolega dobili su ocjenu 3,5 za svoj nastup protiv Hamburgera.

"Lijevi bek je zaradio veliki respekt svojom beskompromisnom borbenošću, ali je ponovo pokazao slabosti u trenucima kada se nalazio u kaznenom prostoru HSV-a, a kada je dobijao loptu. Njegovi centaršutevi su bili bezopasni", napisao je WAZ razlog zbog kojeg je Kolašinac dobio najslabiju ocjenu u timu Schalkea. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti