Koliko košta Premijer liga?
Bojan Regoje

Sramna odluka Disciplinske komisije

Koliko košta Premijer liga?

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je da kapitena Slavije iz Lukavice Bojana Regoje "strašno" kazni.

Podsjetimo, Regoje je na susretu između Slavije i Željezničara gurao sudiju, davio igrače i to je sve bilo dovoljno da ga se kazni sa 300 KM!? Sramotna odluka Disciplinske komisije, koja s ovom kaznom doslovno opravdava divljačko ponašanje na terenu.

U svakoj iole normalno ustrojenoj državi, sa normalnim Fudbalskim savezom, Regoje bi prošao sa dugotrajnom suspenzijom, s kojom bi se i svim ostalim pokazalo da ovakvom ponašanju nije mjesto na fudbalskim terenima. Ali ne, Disciplinska komisija je odlučila izreći kaznu od cijelih 300 KM i tako prešutno odobriti ovakvo ponašanje na terenu.

Naravno, niko nije postavio pitanje zašto sudija Vladimir Dominković, inače brat Ilje Dominkovića, nije pokazao crveni karton Regoju. Dominković je "sudio" sporni meč Slavije i Željezničara, te je napravio toliko grešaka da bi mu trebalo doživotno uzeti pištaljku. Međutim, brat mu je sveprisutni Iljo, inače vatreni navijač fudbalske reprezentacije Hrvatske, pa zato i ne treba čuditi zašto se ne potegne pitanje suđenja ovog ispodprosječnog sudije.

Regoje je napravio težak ispad i za to bi svakako trebao odgovarati, biti kažnjen i suspendovan, ali ko da ga kazni kad nam Savez vode ljudi koje bi trebalo jednom za sva vremena udaljiti od bh. fudbala.

Podsjetimo se kako se to Regoje ponašao na susretu Slavije i Željezničara

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.