Koliko Vojvodina zaista duguje Borcu?

Novi epilog transfera Billbije u Vojvodinu

Koliko Vojvodina zaista duguje Borcu?

Mladi reprezentativac naše zemlje Nemanja Bilbija je iz Borca u Vojvodinu otišao prije godinu i pol dana, ali bura oko njegovog transfera se ne stišava. Svakih nekoliko dana pojavi se neka nova vijest na relaciji Banja Luka - Novi Sad.

Predsjednik UO Borca Željko Kopanja je u Nezavisnim novinama izjavio kako ga je zvao predsjednik Vojvodine Ratko Butorović te ga je zamolio da Borac Vojvodini na neko vrijeme odloži isplatu 40.000 eura, koliko još Borcu pripada od transfera vrijednog 100.000 eura.

Već drugi dan je u srbijanskim medijima svoju verziju priče iznio Ratko Butorović, koji kaže, na samo da ga Kopanja nije zvao, nego da uopšte ne poznaje Kopanju i da se s njim nije nikada vidio niti čuo.

Ratko Butorović čak kaže i da cifra koju Borac traži nije baš tolika. Butorović kaže da je transfer Bilbije iznosio 100.000, a da je Vojvodina već platila 60.000.

"Niti sam zvao, čuo, niti vidio tog Kopanju. Jednostavno ne znam čovjeka! Nije mi jasno odakle to u javnosti i da se na taj način vode razgovori dva bratska kluba! Ono na čemu insistiram je da se usaglasi tačna cifra", kaže predsjednik Vojvodine.

"I da jesam zvao dotičnog gospodina, i da sam tražio da se odloži plaćanje to nije suština. Da li dugujemo 28, 17 ili 35 hiljada eura? Mi smo tražili sravnanje, da se prethodno utvrdi da li je to 15, 20 ili 30 hiljada", kaže Butorović za srbijanske medije.

Ratko Butorović kaže da je Vojvodina dio duga prema Borcu otplatila na taj način što je Borac boravio 15 dana na pripremama u Novom Sadu. Igrači Borca su koristili sve usluge hotela na račun Vojvodine, te da i to treba uračunati u cijenu.

"Borac je svi znate bio kod nas na pripremama. Tokom 15 dana imali su prenoćište, pun pansion i sve što im je bilo potrebno. Takođe, naš igrač koji je kod njih bio na pozajmici, Miroslav Stevanović im je donio Kup i proglašen je za najboljeg igrača", ističe Butorović i dodaje.

"Prihvatamo dug, čašćavamo ih i za to što su bili kod nas, ali ovakve tvrdnje koje Kopanja iznosi u medije da sam ga zvao i nagovarao nisu istinite! Neka dokaže da sam ga zvao u listingu poziva", zaključio je Butorović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije