Koljić i dalje na vrhu, Ahmetović hat-trickom stigao Krpića

Lista strijelaca Premijer lige BiH

Koljić i dalje na vrhu, Ahmetović hat-trickom stigao Krpića

Samir Mlaćo, foto: A. Berbić

Šesto kolo Premijer lige BiH danas će biti kompletirano duelom između Širokog Brijega i Slobode na Pecari.

Domaći su slavili u četiri susreta, gosti u samo jednom, a kada je u pitanju lista strijelaca Elvir Koljić sada ima sedam postignutih pogodaka.

U pobjedi Krupe nad GOŠK-om Koljić je upisao jedan pogodak, dok se njegov prvi pratilac Sulejman Krpić nije upisao u listu strijelaca u pobjedi njegovog Željezničara na Tušnju protiv Tuzle City.

Igrač kola svakako je iskusni napadač Mersudin Ahmetović koji je upisao hat-trick u pobjedi Sarajeva nad Zrinjskim (4:2).

Ahmetović se tako priključio na drugom mjestu Krpiću, a po tri pogotka u dosadašnjem dijelu sezone postigli su Dražen Bagarić iz Širokog Brijega i Benjamin Tatar iz Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bagarić ima priliku da se i večeras upiše u listu strijelaca, te poveća svoj saldo.

Po dva pogotka postigli su Bojo (Mladost), Dedić (Čelik), Filipović (Zrinjski), Hadžić (FK Radnik), Handžić (Sarajevo), Jurić ( Široki Brijeg), Kulović (GOŠK), Marjanović (Krupa), Velkoski (Sarajevo), Vidović (Sloboda), te Zajmović (Željezničar).

Top Komentari

goofy
....nigdje nepise kolioo du golova postigli Koljic, Krpic i Ahmetovic? Iz teksta se moze samo ZAKLJUCITI da su postigli vise od 3 gola a manje od 7?
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi