Koljić nezaustavljiv i po Radnik, ali greška Kutića ostavila Krupu bez tri boda

Remi u Bijeljini

Koljić nezaustavljiv i po Radnik, ali greška Kutića ostavila Krupu bez tri boda

M. Šljivak

Radnik je u 3. kolu Premijer lige BiH ugostio ekipu Krupe, a na kraju u jednom jako dobrom meču pobjednika nije bilo, 2:2.

Iako je vrijeme bilo zaista teško za igru sa preko 30 stepeni Celzijusa, oba tima su krenua dosta otvoreno.

Početne minute pripale su domaćim fudbalerima koji u osmoj minuti dolaze do vodstva. Irfan Hadžić je iskoristio lošu reakciju Makitana, došao je do lopte i matirao je Kutića za prednost od 1:0.

Radost domaćih je trajala samo dvije minute. Fantastičan gol iz slobodnog udarca u 10. minuti postiže Elvir Koljić za izjednačenje rezultata na 1:1.

Radnik je u ostatku prvog poluvremena bio bolji tim. Imali su više izglednijih situacija pred golom protivnika, ali Krupa na odmor odlazi vodstvom zahvaljujući Elviru Koljiću. Iskoristio je napadač Krupe grešku odbrane Radnika i sjajno je pogodio za 1:2 u nadoknadi prvog dijela.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Krupa je mogla povećati prednost. Marjanović je krenuo sam prema golu, pokušao je uposliti Koljića, ali je lopta preslaba i domaći otklanjaju opasnost i spašen je čist pogodak.

Kazna je stigla u 55. minuti. Martinović je šutirao sa 20-ak metara, Kutiću ispada lopta i odlazi u mrežu za izjednačenje rezultata na 2:2.

Igralo se otvoreno i u ostatku ovog meča. Imala su oba tima nekoliko sasvim dobrih pokušaja, ali promjene rezultata nije bilo. Najbolju šansu imao je Karišik u nadoknadi, pogodio je stativu, a domaći su meč završili sa igračem manje nakon isključenja Franića.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Radnik - Krupa 2:2 (Hadžić 8', Martinović 55' / Koljić 10', Koljić 45+2')

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Vasić, Popara, Peco, Hadžić, Glišić, Đurić, Aleksić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

KRUPA: Kutić, Karišik, Makitan, Koljić, Dujaković, Puzigaća, Marjanović, Nikodijević, Marić, Milanović, Maksimović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi