Koljić s dva gola donio Craiovi proboj ka vrhu

Sjajan učinak bh. fudbalera

Koljić s dva gola donio Craiovi proboj ka vrhu

E. Škorić

Craiova je u 9. kolu rumunskog šampionata bila bolja od Viitorula, a oba gola u pobjedi domaćih (2:0) postigao je bh. napadač Elvir Koljić.

U tri meča Koljić je po dolasku u Craiovu zabio četiri gola uz jednu asistenciju i pokazao se kao pravo pojačanje rumunske ekipe.

Bivši napadač Krupe je večeras u petoj minuti projektilom donio Craiovi prednost od 1:0, a onda je u 48. minuti na ubačaj iz kornera glavom loptu ugurao u mrežu za konačnih 2:0.

Craiova je sada četvrta sa 14 bodova i ima samo dva boda manje od Cluja, ali pravi ispit joj tek slijedi jer će gostovati vodećem Cluju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti