Koln juriša ka Bundesligi, trijumf Munchena 1860

Njemačka Cvajta

Koln juriša ka Bundesligi, trijumf Munchena 1860

Danas su na programu bile dvije utakmice 2. Bundeslige u kojima su uspješni bili domaći timovi.

Lider Kolnd savladao je na domaćem terenu FSV Frankfurt rezultatom 2:0, dok je Munchen 1860 sa 2:1 bolji bio od Union Berlina.

Mreže su u Munchenu mirovale sve do 64. minuta kada za vodstvo domaćina pogađa Bulow. Prethodno je u redovima Union Berlina isključen Perensen. Desetkovani gosti nisu se predavali, pa je izjednačujući pogodak postigao Matuschka iz penala deset minuta kasnije. Ipak, pritisak koji su napravili u finišu utakmice isplatio se domaćim igračima koji su do pobjedonosnog gola stigli četiri minuta prije kraja preko Stahla.

Lider na tabeli Koln upisao je svoju devetu pobjedu sezone, ovog puta rezultatom 2:0 nad FSV Frankfurtom. Prvi pogodak postigao je Ujah u 54. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Resse u finišu utakmice.

Koln je prvoplasirani tim na tabeli sa 33 boda, četiri više od drugoplasiranog Furtha koji ima utakmicu manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.