Koln preokretom do tri boda protiv Mainza

Bundesliga

Koln preokretom do tri boda protiv Mainza

D. Vejo
Teme:

Fudbaleri Kolna su u okviru 30. kola Bundeslige na gostovanju savladali ekipu Mainza rezultatom 3:2.

Gosti nisu dobro otvorili meč, pa su tako već u osmoj minuti primili pogodak. Siguran realizator za Mainz bio je Cordoba koji je ujedno i postavio rezultat prvog dijela.

Drugo poluvrijeme ponovo bolje otvaraju domaći. Na 2:0 povisio je Balogun. Tada se činilo kako će sav plijen ostati domaćinu, međutim gosti su odlučili da naprave iznenađenje. Prvo je na 2:1 smanjio Risse u 64. minuti da bi svega 10 minuta kasnije, rezervista Miloš Jojić doveo svoj tim do izjednačenja. 

Za preokret i muk na tribinama pobrinuo se Modeste, koji u 83. minuti meča na asistenciju Lehmanna matira nemoćnogo golmana Kariusa.

Nakon ovog meča Mainz zauzima šestu poziciju dok je Koln na 10. mjestu na tabeli.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi