Koln u finišu do trijumfa, Mravac uspješniji od Fejzića

Druga Bundesliga, 10. kolo

Koln u finišu do trijumfa, Mravac uspješniji od Fejzića

Konačno je u desetom kolu trijumf upisao Dynamo iz Dresdena. Tim našeg Adnana Mravca sa 2:0 savladao je Aalen na čijem golu je i danas stajao Jasmin Fejzić.

Adnan Mravac u pobjedničkom timu igrao je devedeset minuta, isto koliko i reprezentativni golman u timu Aalena. Strijelci za Dynamo bili su Aoudia i Hartman, koji su Fejzićevu pogađali u 29. i 35. minutu meča.

U drugom današnjem susretu Koln je u samom finišu došao do očekivane pobjede na gostovanju kod Karsluhera. Prethodno su Risse i Helmes pri rezultatu 0:0 uspjeli promašiti jedanaesterac.

Domaćin je promašaje kaznio u 53. minutu preko Van der Biezena, ali je kasnije Helmes izjednačio, a Slovenac Brečko pogodio za 2:1 u 90. minutu susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.