Kolo Toure zove brata Yayu u City

Kolo Toure zove brata Yayu u City

Edmir Škorić

Kolo Toure, defanizvac Manchester Cityja, pozvao je svog brata Yaya Tourea da napusti Barcelonu i pridruži mu se na Eastlandsu.

Kako se spominje skori odlazak Yaya Tourea iz Barcelone, Kolo Toure, sada defanzivac Manchester Ciyja, ističe kako bi volio da njegov brat preseli na Otok. Iako je Yaya prošlo ljeto potpisao novi ugovor sa katalonskim klubom, on želi napustiti Nou Camp, budući da ne igra puno.

"Nadam se da će raskinuti ugovor. On je dobar igrač, a ako bi mogao doći u naš tim, to bi bilo odlično. Imao je nekoliko teških trenutaka u Barceloni. Ne igra puno, a zaista voli nogomet i voli igrati", kazao je Kolo Toure za Manchester Evening News, te dodao.

"Mislim da bi on bio sretan da dođe u Englesku, jer Premier liga je fantastično mjesto za igranje nogometa. Tehnički je vrlo dobar i može zadržavati loptu, te je veliki proigravač sa velikom vizijom igre", opisao je 28-godišnji bivši štoper Arsenala svog brata Yayu Tourea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.