Navijački mangupluk ih skupo koštao: Kada se pojavila policija pretvorili su se u "vjetar"

Naučili su lekciju

Navijački mangupluk ih skupo koštao: Kada se pojavila policija pretvorili su se u "vjetar"

Haris Zilić

Južnoamerikanci su veliki zaljubljenici u fudbal. Ne postoji liga na ovom konitnentu ili takmičenje u kojem na tribinama ne vlada vrhunska atmosfera.

Navijači naprave spektakl, posebno ako su u pitanju lokalni ili neki veći derbi dueli.

Ipak u nekim situacijama znaju i pretjerati što ide na štetu klubova. Scene koje dolaze i Kolumbije svakako nisu one koje želimo gledati na fudbalskim stadionima.

Duel devetog kola kolumbijske Aperture odigrali su Bucaramanga i Tolima.

Rezultat na kraju meča bio je 1:1 u vrlo dopadljivoj fudbalskoj predstavi gdje je bilo lijepih akcija, prilika, ali na kraju samo dva gola. Utakmica je bila i dosta oštra pa je viđeno i osam žutih kartona od čega šest u prvom poluvremneu.

Strijelci su bili Lencina za domaće u 16. i Guzman iz penala za goste u 72. minuti.

Oglasi

Nakon duela na scenu su stupili gostujući navijači Tolime.

Očigledno nezadovoljni rezultatom i nekim sudijskim odlukama utrčali su na teren gdje su krenuli u obračun sa igračima i sudijama, međutim policija je brzo reagovala.

Navijači su pobjegli na tribine, a prilikom trke nekoliko navijača je palo preko ograde i zadobilo lakše povrede.

Nakon ovih scena Tolimu čeka kazna zbog ponašanja navijača, a Bucaramangu kazna zbog loše organizacije utakmice. Jedna zanimljiva utakmica bačena je u sjenu zbog grupe neodgovornih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi