Kolumbija razbila Kamerun

Sigurna pobjeda

Kolumbija razbila Kamerun

E. Čaušević

Reprezentacija Kolumbije večeras je ubjedljivo savladala Kamerun (4:0) u prijateljskoj utakmici.

Utakmica između Kolumbije i Kameruna igrala se na stadionu španskog Getafea, a na kraju je sigurnu pobjedu upisala selekcija iz Južne Amerike. Kolumbijci su do vodstva stigli već u 16. minuti utakmice kada je na scenu stubio James Rodriguez koji je pogodio za 1:0.

Kolumbija je 15 minuta kasnije udvostručila svoju prednost, a ovaj put mrežu Kameruna zatresao je Mina. Isti igrač bio je u centru pažnje na početku drugog poluvremena kada je svojim drugim golom povisio na 3:0.

Posao u večerašnjoj utakmici završio je Izquierdo koji je u finišu meča postavio konačnih 4:0. Kamerun je meč završio s igračem manje jer je u 47. minuti utakmice direktan crveni karton dobio Tambe.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi