Kolumbijac zbog igranja u Premijer ligi BiH i danas pati

Phil Jackson tvrdi da je bio žrtva trgovine ljudima

Kolumbijac zbog igranja u Premijer ligi BiH i danas pati

Edmir Škorić

Tamnoputi kolumbijski napadač Phil Jackson Ibarguen šest godina je igrao u Bosni i Hercegovini. 

Jacksona sportska javnost u Bosni i Hercegovini zasigurno najviše pamti iz perioda dok je nastupao za zenički Čelik, a ovaj napadač kasnije je igrao i za Laktaše, tuzlansku Slobodu, Slogu iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, te Zrinjski...

On tvrdi da je tokom boravka u BiH bio žrtva trgovine ljudima. Otkrio je tu priču predstavnicima rada Kolumbije. 

"Igrao sam u FK Laktaši odakle sam prešao u Čelik gdje su mi platili samo četiri mjeseca iako sam imao ugovor na godinu i pol. Nakon toga su me prebacili u Slobodu gdje je situacija bila najteža jer nisam primao plaću već određen dio od kojeg nisam mogao plaćati ni održavanje stana", kazao je Jackson ministru rada Kolumbije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oženio se Bosankom Sandrom s kojom ima dvoje djece, a nijedan klub mu, tvrdi, nije isplatio novac po ugovoru. Otkrio je, između ostalog, kako je izgubio priliku da igra u Hrvatskoj jer je ekipa u kojoj je igrao tražila previše novca. Osim toga, više od godinu dana nije dobio pasoš.

Sada se nada da će uspjeti da sakupi novac za vize kako bi porodicu iz BiH odveo u Kolumbiju...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti