Kolumbijci ne žele Meksikance

Zbog straha od svinjske gripe

Kolumbijci ne žele Meksikance

Iako je južnoamerička fudbalska federacija (CSF) odredila da meksički klubovi San Luis i Guadalajara svoje domaće utakmice u Libertadores Cupu igraju u Kolumbiji zbog bojazni od širenja svinjske gripe, kolumbijske su vlasti to odbile.

"Ova je odluka donesena na preporuku Svjetske zdravstvene organizacije", izjavio je gradonačelnik Bogote.
 
 "Odluka je donesena jer smo na petom stupnju pripravnosti. WHO je vrlo zahtjevna. Traži da ne organiziramo događaje na kojima će biti više od 40 ljudi kada tu učestvuje zemlja otkuda je krenuo virus", dodao je.
 
 Južnoamerička fudbalska federacija (CSF) objavila je u četvrtak da će te dvije meksičke ekipe igrati svoje domaće utakmice u drugom kolu Libertadores kupa u Bogoti. Takva je odluka bila donesena nakon što su urugvajski klubovi Defensor Sporting i Nacional objavile da odbijaju putovati ako im žrijebom pripadnu meksički klubovi. Klubovi iz drugih zemalja također su izrazili zabrinutost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.