Kolumbijci prizemljili SAD na otvaranju Copa America

Zapata i James za pobjedu

Kolumbijci prizemljili SAD na otvaranju Copa America

Fudbaleri Kolumbije slavili su pobjedu protiv domaćina SAD na otvaranju Copa America rezultatom 2:0.

Meč se igrao u Santa Clari, a Kolumbijci su već u 8. minuti utišali domaću publiku i to nakon pogotka Cristiana Zapate kojem je asistirao Cardona.

Amerikanci su se uspjeli pribrati i stvoriti nekoliko prilika u nastavku prvog poluvremena, ali bez prave realizacije. Kazna je stigla u 42. minuti kada je zvijezda Reala James Rodriguez pogodio sa jedanaest metara.

Izabranici Jurgena Klinsmanna do kraja meča učinili su sve da dođu do povoljnijeg rezultata, ali bezuspješno tako da je Kolumbija startala pobjedom.

Da sve ne bude idealno za njih, pobrinuo se James Rodriguez koji je zbog povrede sa terena izašao u 73. minuti. Za sada nije poznato koliko je ozbiljna ova povreda.

Copa America:

SAD-Kolumbija 0:2 (Zapata 8', James 42')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi