Komazec: Slovenski derbi ne može da se mjeri sa bh. derbijem

Bivši napadač Sarajeva za SportSport.ba

Komazec: Slovenski derbi ne može da se mjeri sa bh. derbijem

Edmir Škorić

Nikola Komazec nije dugo boravio u Sarajevu, ali dovoljno da se pohvali da je igrao sarajevski derbi.

Zahvalnog i borbenog napadača Sarajevo je dovelo 2013. godine, a a srbijanski napadač je u 16 utakmica postigao 10 golova. Igrao je za Hajduk, Petrolul, Maribor, Haugesund, Dinamo Batumi i South Chinu, ali za njega je Sarajevo - Željo nešto posebno.

"Imao sam tu čast da igram sarajevski debi. Ponavljam se već po ko zna koji put pred tako veliku utakmicu, ali to je nešto posebno i svako ko to živi ima veliku privilegiju. Emocija koja se osjeti u gradu par nedjelja prije derbija i poslije njega je nešto što rijetko koji grad ima. To odgvoorno tvrdim pošto sam učestvovao u slovenskom derbiju, kada sam za Maribor igrao protiv Olimpije. Nije to ni blizu kao bh. derbi", kazao je Komazec za SportSport.ba.

On kaže da za derbi ne treba posebna motivacija i da su igrači svjesni za šta se bore.

"Igrači znaju sve, trener im ne treba davati motivacioni govor. Da sam trener, rekao bi igračima samo da izađu na teren skoncetrisani do maksimuma i naravno da ne napuštaju isti dok ne pobijede".

Kao i mnogi naši sagovornici u naajvi derbija, Komaze također smatra da derbi neće ponuditi dopadljivu igru.

"Neće to biti lijep za oko fudbal, mislim da neće biti puno golova i da će i jedni i drugi čekati grešku rivala. Vjerovatno će jedan potez da riješi derbi i nadam se da će to biti u korist Sarajeva", ističe Komazec.

Bordo ili plavi?

"Naravno da očekujem pobjedu mog bivšeg kluba. Mislim da su timovi u suštini jednaki i da će se na terenu voditi velika bitka. Neka Sarajevo pobijedi 1:0, nije važno ko će postići gol. Može i golman, što se mene tiče. Samo da se svi radujemo pobjedi Sarajeva. Pa, ako već moram reći koji igrač bi mogao da riješi derbi, neka to bude Samir Radovac. Dijete je kluba, sigurno veliki igrač u budućnosti".

Komazec je trenutno član ekipe South China i u posljednje vrijeme igra jako dobro, pa je u više navrata pogađao mrežu rivala.

"Meni je super u South Chini. Redovno postižem golove i ekipa ostvaruje dobre rezultate. Raduje me dobra forma i nadam se da će se ona nastaviti", dodao je uvijek dobro raspoloženi Komazec, koji narednog mjeseca puni 29 godina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komazec je sarajevski derbi igrao 30. oktobra 2013. godine, kada je Sarajevo remiziralo sa Željezničarom na Koševu rezultatom 0:0.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi