Kombinovani tim protiv Uzbekistana
Ćiro će u Uzbekistanu provjeriti određene kombinacije

„Zmajevi“ gostuju 1. juna u Srednjoj Aziji

Kombinovani tim protiv Uzbekistana

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine 1. juna ove godine trebala bi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Uzbekistana, a selektor Miroslav Ćiro Blažević u Taškent će povesti kombinovani tim.

Istina, ovaj sraz još uvijek nije definitivno dogovoren, jer još uvijek nije potpisan ugovor, ali u N/FS BiH se nadaju kako on neće propasti, odnosno da se neće ponoviti Austrija. Podsjetimo, Ćirini „Zmajevi“ su u Beču 12. avgusta trebali igrati protiv Austrije, ali je iznenada stigao otkaz, uz obrazloženje da domaći Savez ne može osigurati stadion Ernest Hapel!?

Igranje utakmice protiv Uzbekistana ne znači da će propasti termin u avgustu. Naprotiv, u N/FS BiH se nadaju kako će za ljeto osigurati adekvatnog protivnika koji će biti odlična prilika da selektor Blažević posloži ekipu uoči odlučujućih utakmica u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričku Republiku.

Uz duel sa Uzbekistanom na teritoriju Srednje Azije, Ćiro će svoje izabranike suprostaviti selekciji novinara (5. juna na Koševu), te reprezentaciji Omana. Ovaj meč će biti odigran 9. juna u Caenu.

Reprezentacija Uzbekistana na FIFA rang listi zauzima solidno 76. mjesto, a zanimljivo bolje je plasirana od Austrije koja zauzima 79. poziciju.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije