Kome će pripasti treći kantonalni derbi?
Zmajevi očekuju novu radost

Sloboda dočekuje Zvijezdu

Kome će pripasti treći kantonalni derbi?

Edmir Škorić

Kako su reprezentativni nastupi okončani, ovog vikenda nastavit će se takmičenje u Premijer ligi BiH. Danas i sutra na rasporedu je šesto kolo, a jedna od najzanimljivih utakmica je svakako kantonalni derbi Slobode i Zvijezde.

Komšijski ogled igrat će se po treći put. Do sada su ekipe uspjele iskoristiti prednost domaćeg terena, pa je tako na Tušnju Sloboda prošle sezone pobijedila sa 1:0, a identičnim rezultatom slavili su Zmajevi na Banja Ilidži.

Sigurno bi meč bio dosta zanimljiviji da su timovi u prošlosezonskoj formi, pa tako predposljednja Sloboda očajno traži bodove spasa i konačnog polaska ka vrhu, dok Ninkovićeva momčad želi bodom ili eventualnom pobjedom iskupiti se navijačima za onaj "mršavi" remi u Gradačcu protiv Borca. Svoj debi na klupi crno-crvenih imat će trener Nermin Hadžiahmetović koji će, nadaju se Tuzlaci, dosta toga popraviti na tehničko-taktičkom planu. Sigurno da je to na neki način i prednost domaćem timu, igrači će "ginuti" na terneu u želji za dokazivanjem novom šefu struke.

Ali, na samom startu Hadžiahmetovića dočekali su problemi i to zahvaljujući povredama Okanovića, Čehajića, Čekića i Novakovića, dok za utakmicu konkurišu povratnici Ilija Prodanović i Elmir Kuduzović. Gosti iz Gradačca, kako sada stvari stoje, mogli bi utakmicu odigrati bez glavnog čovjeka odbrane Velibora Vasilića. Treba napomenuti da će i veliki broj gostujućih navijača biti dio ove idile, pa će to biti razlog više da pred jednom sjajnom atmosferom bude odigran komšijski derbi.

Glavni sudija je Drago Tabak iz Tomislavgrada, njegovi asistenti su Franjo Bandić također iz Tomislavgrada i Dalibor Mavrak iz Mostara. Meč počinje u 16:30.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.