Kome idu bodovi spasa?
Igrači Bochuma na teškom gostovanju

25. kolo Bundeslige

Kome idu bodovi spasa?

Edmir Škorić

Prva utakmica 25. kola Bundeslige igrače se večeras na "Borussia-Parku", gdje M'Gladbach dočekuje Bochum. Ekipe imaju isti broj bodova i imaju isti cilj - opstati u društvu najboljih.

Itekako će to biti borbenih 90 minuta, jer bi pobjedom i jedni i drugi, vjerujemo, pobjegli iz opasne zone u kojoj se trenutno nalaze. Bochum je 15. na tabeli, a jednu poziciju ispod "zasjela" je i Borussia M'Gladbach. Prednost najblaže rečeno, večeras nema niko. Statistika je na strani gostiju, no domaći imaju svoj teren i svoje navijače i svoj zacrtani cilj, a to je slaviti protiv izravnog konkurenta za niži rang, te se izvući iz opasne zone.

"Ja ću vjerovatno izvesti nepromijenjen sastav protiv Bochuma.", izjavio je gostujući trener Hans Meyer, na konfernciji za novinare. Johannes van den Berg će propustit utakmicu zbog problema sa ligamentima, no srećom po "crno-zelene", svi ostali trebali bi biti spremni. Na službenoj stranici Borussije piše kako je prodato oko 45 hiljada ulaznica, pa će "Borussia Park" i večeras biti popunjen do posljednjeg mjesta.

U prvom dijelu sezone, Bochum i M'Gladbach su podijelili bodove (2:2), što je i česti rezultat kada se sastaju ove dvije ekipe.

Sve utakmice 25. kola:
B. M'Gladbach - Bochum (večeras)
Bayern - Karlsruher
Bielefeld - Wolfsburg
Cottbus - Koln
Dortmund - Bremen
Hoffenheim - Hannover
Leverkusen - Frankfurt
Stuttgart - Hertha
Schalke - Hamburger (nedjelja)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti