Komentar Royja Keana dovoljno govori o susretu Francuska - Peru

Legendarni kapiten Uniteda šokiran drugim poluvremenom

Komentar Royja Keana dovoljno govori o susretu Francuska - Peru

Nekadašnji kapiten Manchester Uniteda, ali i trener Sunderlanda i Ipswicha, Roy Keane vrijeme krati kao fudbalski analitičar za otočke medije. Keane je u ovoj ulozi aktivan i tokom Mundijala, a njegovi komentari često pogode pravo u srž.

Danas smo mogli gledati duel Francuske i Perua. Francuska je slavila sa 1:0 i tako osigurala plasman među 16 najboljih u Rusiji, dok su Peruanci izgubili svaku šansu za takav podvig.

Ipak, Trikolori ponovo nisu prikazali igru kakva se od njih očekuje, dok je Peruancima nedostajalo agresivnosti u momentima kada su željeli stići do poravnanja. Sve u svemu, ne možemo biti zadovljni onime što su prikazale ove dvije selekcije, a komentar Royja Keana je tačno oslikao ono što smo gledali na travnjaku Centralnog stadion u Jekaterinburgu.

"Razočaran sam objema ekipama. Razočaran sam Francuskom jer nije pokazala dovoljno kvaliteta, a Peruom jer nisu shvatili da gube. Nekvalitet fudbala u drugom poluvremenu je bio šokantan", poručio je Roy Keane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi