Komisije za licenciranje klubova dobile "pojačanja"
Foto: nfsbih.ba

N/FSBiH slijedio pravilnik UEFA-e

Komisije za licenciranje klubova dobile "pojačanja"

Adnan Džemidžić, direktor odjela za licenciranje klubova pri N/FSBiH, na jučerašnjoj redovno sjednici Skupštine N/FSBiH održanoj u hotelu Terme na Ilidži prisutne je upoznao sa promjenama koje jučer uspješno izglasane, a vezane su za članove koje po pravilima UEFA-e moraju imati kako prvostepena, tako i drugostepena komisija za licenciranje klubova.

Prema pravilniku UEFA-e, čije upute slijedi i N/FSBiH, svaka od komisija za licenciranje u svom članstvu dužna je imati po jednog diplomiranog pravnika, te jednog revizora sa državnim certifikatom.

Tako je članstvo u komisijama uspješno "promijenjeno", a članovi prvostepene komisije za licenciranje su Zoran Ćurguz (predsjednik), Nermin Zuko (prvi potpredsjednik), Mišo Čavar (drugi potpredsjednik), te redovni članovi Dragiša Marjanović, Zdravko Tomić i Fuad Mujić. Zamjenski članovi su: Gojko Đurić, Sifet Dervić, Ivan Đogić

Članovi drugostepene komisije za licenciranje su Mario Brkić (predsjednik), Milan Mrđa (prvi potpredsjednik), Sabrija Kaknjo (drugi potpredsjednik), te Miodrag Doder, Božo Ćorić i Sejfo Šehović, dok su zamjenski članovi: Vladimir Jurišić, Mario Knezović, Adi Dautović.

Delegati Skupštine N/FSBiH dali su punu podršku i saglasnost svojim glasovima za promjenama u sastavima komisija za licenciranje koje propisuje pravilnik UEFA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.