"Kompletirati igrački kadar prije priprema"

Iza Borca, ipak, dobra jesen

"Kompletirati igrački kadar prije priprema"

Adnan Beganović

Polusezona puna problema, smjena i prepucavanja je, na sreću Borca, završena uspješno. Serija loših rezultata, pa smjena trenera Cvetkovića i njegov otvoreni sukob sa direktorom Šipovcem, do temelja su uzdrmale redove šampiona.

Činilo se u tom trenutku da će Evropa ostati samo pusti san ove sezone. Cvetković je otišao, a direktor Šipovac ili banjalučki Mamić, kako ga zovu u gradu na Vrbasu vratio je na klupu Velimira Stojnića.

Domaći trener je uspio da igračima vrati poljuljano samopouzdanje, ali i da vrati mir u svlačionicu, gde su igrači bili podijeljeni. Sve to rezultiralo je plasmanom na četvrto mjesto premijerligaške tabele i to sa šest bodova manje od lidera Željezničara. U taboru šampiona iz Platonove ulice ne odustaju od odbrane naslova.

"Ciljeve u posljednjim utakmicama smo ispunili i sad moramo što prije da sjednemo i da dobro izanaliziramo ovu jesen. Vremena nemamo mnogo, jer moramo reagovati što prije, a to znači da već sad moramo raditi na dovođenju pojačanja. Ne smije nam se ponoviti ljeto kad smo uoči početka sezone doveli nove igrače, koji nisu prošli pripreme i zbog toga je bio neminovan pad sredinom jesenjeg dela sezone", smatra šef stručnog štaba Velimir Stojnić.

Trener Borca će od uprave kluba tražiti da ovaj put reaguje mnogo ranije.

"Mi do prozivke i početka priprema moramo da imamo kompletiran igrački kadar. Ne smijemo se zavaravati i pričati o tome kako imamo dosta vremena. Budite sigurni da vrijeme nije naš saveznik. Mi moramo sad da napravimo sve analize i da vidimo ko nam to od igrača treba, a ko ne i na kojim pozicijama ćemo morati da se pojačamo. Ja imam jasnu sliku ekipe, ali o tome ne mogu da pričam u medijima, već moram da razgovaram sa ljudima iz kluba. Mi želimo plasman u Evropu, ali i pokušaćemo da i ovu sezonu završimo sa jednim peharom", dodao je Stojnić.

Bojan Marković je ljetos stigao u klub i svojim igrama je opravdao poziv iz kluba. Korpulentni defanzivac će sasvim sigurno i na proljeće biti u crveno plavom dresu.

"Pokazali smo u finišu jeseni da imamo kvalitet i igrački kadar za visoke domete. Očekujem da na proljeće budemo još jači i da osvojimo još više bodova nego jesenas. Prednost Željezničara nije nedostižna i sigurno je da ćemo mi sve učiniti da u nastavku sezone napadnemo to prvo mjesto", rekao je Marković.

Tokom jeseni u Platonovu ulicu stigao je i Sead Bučan, koji je za kratko vrijeme pokazao da se radi o kvalitetnom igraču.

"Odlično sam primljen u Borcu i žao mi je samo što nisam postigao i koji gol, a imao sam dosta prilika. Verujem da će nastavak sezone biti uspješniji i za klub, ali i za mene", rekao je Bučan.

Borislav Mikić je ove jeseni pokazao da je njegovo iskustvo veoma bitno za ovu ekipu. I protiv Sarajeva je bio jedan od važnih igrača na sredini terena, a poslje njegove asistencije Kajkut je postigao drugi gol i riješio pitanje pobjednika u derbiju.

"Bila je to psihološki vrlo teška utakmica za nas. Mi smo uspješno odradili posao i uspjeli smo da osvojimo važne bodove, koji bi mogli da budu u ključni na kraju šampionata. Borac niko ne smije otpisivati iz trke za sam vrh tabele. To ćete vidjeti i u nastavku sezone", rekao je Borislav Mikić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.