Komšijski derbi u Gradačcu
Zmajevi će konačno slaviti?

Zvijezda dočekuje Modriču

Komšijski derbi u Gradačcu

Edmir Škorić

Zvijezda će na Banja Ilidži ugostiti komšije iz Modriče i nakon dugog niza konačno pokušati doći do nove pobjede. Ipak, Uljari su do sada bili nezgodan protivnik Gradačačanima, stoga i ovaj put u gradu Zmaja od Bosne ulaze sa dosta opreza u meč.

Jedan niz nepobjedivosti, ali i nezgodnih afera pratio je Zvijezdu. Podsjetimo da je sve krenulo od onog dana kada su Ninkovićevi momci "natopili" Orašje sa tri komada u mreži i tako "labudovima" skratili krila, odnosno poslali ih jedna rang niže. Zapravo, svojim lošim igrama Orašje je samo sebe ukopalo, mada sa stadiona Goal često krivicu prebacuju na komšije iz Gradačca. Zbog toga što su igrali svoju igru - poštenu?!

Sada u Gradačcu plaćaju ceh, čini se. Od samog početka prvenstva osjetio se taj pritisak "ljudi u crnom", a kako se prvenstvo odmicalo Zvijezda je imala sve lošije rezultate, a nekoliko puta sve u režiji pomenute gospode. Borac je na Banja Ilidži uspio  osvojiti jedan bod, a oni koji su bili na stadionu znaju kako se susret odvijao, oni koji, pak, nisu bili neće ni vjerovati. Ionako, na tv izvještajima ne vidim one "sporne momente" koji često i presude u utakmicama.

Poslije Banja Lue Zvijezda je gostovala na Tušnju, a kantonalni derbi izgubili su sa minimalnih 1:0, nakon čega je trener Ninković rekao sve ono što misli o stanju u našem fudbalu. Uistinu, jedan od rijetkih koji se još bore da stvari dođu na svoje. No, opravdanje za ispadanje iz Kupa od nižerazredne Sloge iz Gornjeg vakufa jednostavno ne postoji. Zmajevi su nakon regularnih 2:2 bili nes(p)retniji u izvođenju penala.

I dok još postoji gorak ukus od ispadanja iz Kupa, u Gradačcu se dočekuje Modriča i svi su svjesni da bi ova pobjeda došla u najbolje vrijeme. Gosti su jednostavno protivnik koji se mora respektovati. Modriča je peta nakon osam odigranih kola. Prošlo kolo poraženi su kod kuće od Širokog Brijega, pa će u komšiluku, bez sumnje, tražiti bodove nazad. Do sada su Uljari sa gradačačkim premijerligašem odigrali dvije utakmice. Tako je prošle sezone Zvijezda u Gradačcu bila bolja sa 3:2, dok su Modričani na svom terenu slavili sa 2:1. Dakle, susreti ove dvije momčadi donose neizvjesnost, to pokazuje i sam rezultat. Kvalitet će danas, nadamo se, presuditi, a ne "oni". Istina, i jedna i druga ekipa odlično poznaju protivničke slabosti.

Zbog povreda u redovima Modriče neće biti golmana Bojana Tripića i odbrambenog igrača Nikole Vasiljevića. Ali, zato se vraća napadač Vladan Kujundžić. S druge strane struka Zvijezde nema poprilično velikih problema sa igračkim kadrom. Utakmica se igra danas od 16 sati a vodit će je Alečković Emir iz Sarajeva, njegovi asistenti su Alispahić Adnan i Pašalić Zikrija (oba iz Zenice).

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.