Konačna odluka o slučaju Gavarić

Danas sjednica IO N/FSBiH

Konačna odluka o slučaju Gavarić

Na danas zakazanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najvjerovatnije će se staviti tačka na i slučaju Gavarić.

Sporna utakmica između Slobode i Sarajeva, na kojoj je zaigraol Stevan Gavarić, iako na to nije imao pravo zbog žutih kartona, danas bi trebala dobiti svoj konačni epilog.

Izvršni odbor krovne kuće bh. fudbala nije uspio donijeti konačnu odluku o ovom slučaju na prošlosedmičnoj sjednici, ali se očekuje da bi danas trebalo i konačno postati jasno da li će Sarajevu dobiti sporni susret za zelenim stolom, službenim rezultatom 3:0.

Kako je SportSport.ba već pisao, gotovo je pa sigurno kako će IO N/FSBiH bodove iz ove utakmice dodijeliti Sarajevu, dok je Takmičarska komisija zbog drugačije odluke već raspuštena, a prema informacijama do kojih smo uspjeli doći, ista će sudbina zadesiti i Apelacionu, te Disciplinsku komisiju.

Na današnjoj sjednici IO potrebno je osam glasova za donošenje odluke, od ukupno 14 članova. Međutim, ukoliko ne bude bilo prisutno svih 14 članova, što je vrlo moguće, biće potrebno i sedam glasova da se konačno donese odluka o slučaju Gavarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.