Konačno se oglasio i Savez: Slobodi i Čeliku usvojene žalbe, Željezničar bez Evrope

Odluka Drugostepene komisije za licenciranje

Konačno se oglasio i Savez: Slobodi i Čeliku usvojene žalbe, Željezničar bez Evrope

E. Čaušević

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu jučer je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova, koja je počela sa radom dana 23.05.2018. godine.

Na sjednici se odlučivalo po žalbama FK Sloboda, NK Čelik i FK Krupa na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju licenci navedenim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2019/20.

Na istoj sjednici se odlučivalo po žalbi FK Željezničar na odluku o odbijanju izdavanja licence za učešće u UEFA takmičenjima.

Drugostepena komisija je donijela sljedeće odluke:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK Sloboda Tuzla za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
Usvaja se žalba i izdaje se licenca NK Čelik Zenica za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020;
Usvaja se žalba i izdaje se licenca FK Krupa Krupa na Vrbasu za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2019/2020.
Odbija se žalba FK Željezničar Sarajevo uložena na odluku Prvostepene komisije za licenciranje klubova koja se potvrđuje u cijelosti, te se odbija izdavanje licence FK Željezničar Sarajevo za učešće u UEFA takmičenjima 2019/2020.

Sve prednje pomenute odluke su konačne.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Posmatram
Sad idemo svaku utakmicu reprezentacije prekinuti gdje god da se igra. A Salemu, Pilavu i ostalim članovima komisije se dobro na jebem mrtvi članova uze i šire familije. Svaku treba prekinuti utakmicu!
0 26
KadPlaneDaPlane
NS BiH MAFIA! Zadnju godinu neprestano gazite po najvećem sportskom kolektivu u BiH. Prvo ste nam poslali desetak sudija koji su nas brutalno krali iz kola u kolo i sada komedija sa licencama, gdje je uredniji klub koji ne ispunjava uslove za domaće takmičenje, od velikana FK Željezničar koji plati poreza za godinu koliko Radnik za dvadeset. Kako opstaju ljudi, od čega žive? Imaju li bar wc na stadionu, ili samo nacionalni ključ? Niste dobrodošli na našu Grbavicu! NS BiH MAFIA!
0 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi