Bivši reprezentativac o svemu pomalo

Konjić: Oprez je jako bitan pred Latviju

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, Muhamed Konjić je nakon ceremonije dodjele nagrada 'Idol nacije' govorio za naš portal. Sa ovim nekada sjajnim defanzivcem smo razgovarali o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, utakmici sa Latvijom te o našoj dvojici reprezentativaca koji igraju na Otoku.

"Napravili smo velike stvari. Tamo smo gdje i priželjkujemo i raspored koji imamo je optimističan za krajnji cilj. Međutim, moramo biti svjesni svog iskustva. Našoj reprezentaciji je teško igrati u junu. Znam i sam, igrao sam protiv Rumunije. Sebe smatram vrhunskim profesionalcem, ali je jako teško se pripremiti. Ova upozorenja Sušića i mala bojazan je opravdana i taj dodatni oprez je vrlo bitan jer Latvija nas može iznenaditi ako nismo ozbiljni. Ovu utakmicu moramo shvatiti kao Grčku da bi protiv Slovačke došli u situaciju da ne budemo pod pritiskom", rekao je Konjić te je dodao:

"Kad vidite Begovićevu sezonu, način na koji on to nosi vidite da je on to apsolutno zaslužio. Ovaj projekat je jako lijep da vidimo da i mladi igrači, ljudi koji su veliki entuzijasti, ulažu sebe u klubove u ovakvoj jednoj velikoj krizi. Ovo je jedna lijepa satisfakcija. Naravno da bi bilo ljepše da se sve to podigne na jedan veći nivo, ali je i bitno da se ovim kriznim godinama ovo ne ugasi i da mladi igrači sigurno imaju motiv da se spomenu u ovakvim situacijama".

Bivši reprezentativac naše zemlje se također osvrnuo na vrijeme kada je igrao u Engleskoj te je dao podršku našim predstavnicima u Premiershipu.

Kada dođete u Englesku, sigurno je da zaslužujete to. U Engleskoj je zaista prelijepo igrati. Ako ste spremni i date 100% onda vas maksimalno cijene. Begović je napravio velike stvari, prepoznali su njegov kvalitet. Džeko pogotovo. Volio bih da on ostane. Opravdao je očekivanja, navijači ga vole, a oni su često ono pravo mjerilo kako ste odigrali sezonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti