Konjić: Samo je važno da se pametno investira

O dolasku Vincenta Tana u FK Sarajevo

Konjić: Samo je važno da se pametno investira

Edmir Škorić

Upravni odbor i direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović, uspješno su okončali pregovore s malezijskim milijarderom VIcentnom Tanom.

Uskoro se očekuje realizacija projekta novog Statuta FK Sarajevo, te će se formirati novi Upravni odbor u kojem će Tan imati potpunu kontrolu. Navijači Sarajeva vjeruju da je ovo historijski dan za njih i klub za koji navijaju.

Na temu privatizacije bh. klubova, odnosno ulaganja stranih investitora, razgovarali smo s Muhamedom Konjićem, bivšim kapitenom bh. reprezentacije, nekadašnjem igraču engleskih klubova Derbyja i Coventryja. Konjić smatra da će dolazak Tana u Sarajevo pomoći i poboljšanju bh. klupskog nogometa. 

"Svako ulaganje u nogomet, pogotovo u nogomet u našoj zemlji je dobrodošlo. Privatizacija je najbolja vartijanta ako se uradi zakonski. Sarajevo sigurno može da benifira, pogotovo jer ima veliko ime, veliko iskustvo i nevjerovatnu bazu mladih igrača. No, sav taj novac, ako se ne uloži na pravi način, odnosno u infrastrukturu i razvoj mladih igrača, bojim se da neće donijet očekivane rezultate. Svaka podrška je, uistinu, dobrodošla, ali ako bi se gledala infrastruktura, a ako se bude gledao isključivo prvi tim, onda bi to, bojim se, bilo bi kratkoročno", rekao je Konjić u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

"Iskreno, ovo je nešto novo i ne želim biti negativan prema nečemu što je novo. Vidjeli smo kako su u Engleskoj klubovima pomogli strani vlasnici, ali oni su imali zakonske osnove. Ako ne postoji ta zakonska osnova, onda znam koliko je teško uložiti privatni novac. Privatizacija itekako, ali da onda, ponavljam, ima zakonsku potporu, koju dosad, ja osobno, nisam vidio kod nas".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konjić smatra da bi napredak jednog kluba u našoj zemlji doveo do određenog napretka i u kompletnom klupskom bh. nogometu.

"Jedan klub koji napreduje je veliki plus za ligu, jer bi u tom slučaju i drugi klubovi težili tome i natjecali bi se, te bi i kvalitet bio na jednom  većem nivou. Najvažnija stvar u svemu je da ta procedura privatizacije  bude čista sa neke zakonske strane, a onda bi sve trebalo da ide pravom putanjom. Uostalom, Sarajevo je veliki klub i ima potencijal, te će uvijek biti primamljiv za investitore ukoliko s Tanom ne bi bilo rezultata", dodao je bivši kapiten bh. reprezentacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti