Konjičani krenuli s pripremama
Ekipa Igmana koja je izborila povratak u Prvu ligu

U Igmanu izvršena prozivka

Konjičani krenuli s pripremama

Nakon samo jedne sezone provedene u Drugoj ligi jug, fudbaleri Igmana iz Konjica su uspjeli izboriti povratak u viši rang, gdje im je realno i mjesto. Drugoligaška konkurencija je iza njih, danas ih već očekuju druge obaveze, i daleko jača konkurencija.

Novi trener Konjičana Edin Hadžialagić, bivši igrač Željezničara, Sarajeva  i Maribora, na prvom treningu na stadionu Igmana imao je na raspolaganju preko 30 igrača, među kojima veliki broj mladih igrača poniklih u domaćoj školi fudbala koja je nadaleko poznata.

Do subote je stručni štab planirao da se odigraju dvije kontrolne utakmice kako bi imao uvida na koga može računati za narednu sezonu. Spisak će na kraju biti reduciran na 22 igrača koji bi trebali iznijeti teret  sezone.

Od igrača koji su izborili povratak u Prvu ligu Federacije BiH nedostaju golman Pjanić koji je pojačao Željezničar, te vezisti Sultanić i Hebibović koji će u narednoj sezoni nositi dres GOŠKA iz Gabele. I naredne sezone najviše se očekuje od kapitena Mirze Đape, te Nedima Kudre. 

Ambicije Igmana u narednoj sezoni su izbjeći borbu za opstanak, te se plasirati u sredinu tabele. Pored rezultatskog uspjeha u narednoj sezoni se očekuje da mladi igrači steknu iskustvo kako bi Igman za dvije godine bio sposoban upustiti se u borbu za Premijer ligu. Talenata nikada nije nedostajalo u gradu na Neretvi.

Sjetimo se samo nekih igrača koji su ponikli u Igmanu, kao što su braća Duro, Maksumić, Pehlić, Teletović, ili onih nešto starijih poput Bojana Jurića  i Jerka Tipurića koji su nosili dres splitskog Hajduka, Nedima Jusufbegovića nekada prvog topnika lige, legendarnog golmana Šefika Cere, te reprezentativaca bivše Jugoslavije Dragana Jakovljevića, ili Davora Jozića koji je igrao i na SP u Italiji 1990. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.