Kontaktirali su i FIFA-u: "Ne želimo da igramo, sigurnost je na prvom mjestu"

Macau ne želi da igra na Šri Lanci

Kontaktirali su i FIFA-u: "Ne želimo da igramo, sigurnost je na prvom mjestu"

Edmir Škorić

Reprezentacija Macaua ne želi da igra na Šri Lanci zbog sigurnosnih razloga.

U Macauu su odlučili da ne šalju svoju momčad da igra u drugoj utakmici kvalifikacija protiv Šri Lanke zbog uticaja sigurnosti.

Nogometni savez Macaua objavio je u subotu izjavu na Facebooku da je zatražio od FIFA-e i Azijske nogometne konfederacije da prebace utakmicu na neutralno mjesto, ali taj zahtjev još nije prihvaćen.

“Zbog nedavnog terorističkog napada na Šri Lanku i radi osobne sigurnosti tima, bili smo u kontaktu s FIFA-om, AFC-om i nogometnim savezom Šri Lanke (FFSL) kako bismo razgovarali i dogovorili da se ova utakmica odigra na neutralnom terenu", navodi se u priopćenju.

„Naš Savez će morati staviti osobnu sigurnost naših igrača kao prioritet. I, s obzirom na činjenicu da ne možemo jamčiti sigurnost tima dok su oni na Šri Lanci i ne možemo si priuštiti da rizikujemo da ugrozimo živote naših igrača".

Podsjećamo, bombaši samoubojice ubili su 257 ljudi u napadima u ovoj zemlji na Uskrs.

Macau je u četvrtak pobijedio Šri Lanku s 1:0 golom Filipea Duartea u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i sada slijedi revanš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi