Kopić: Bodovi su najbitniji

Premijer liga, 11. kolo

Kopić: Bodovi su najbitniji

Adnan Beganović

Fudbaleri Čelika u 11. kolu Premijer lige na Bilinom polju upisali su veoma važna tri boda u duelu sa Travnikom i tako barem na trenutak pobjegli sa dna premijerligaške tabele.

„Najbitniji su bodovi, ali i ova utakmica pokazala je kako se moji izabranici teško nose sa imperativom pobjede“, rekao je za naš portal trener Čelika,  Omer Kopić, te dodao:

„Sjajno smo otvorili utakmicu, poveli vrlo rano i doista dobro igrali. Nakon vodstva imali smo još nekoliko povoljnih prilika da bi u finišu poluvremena postigli i drugi gol i tako mirno otišli na odmor. Međutim, u drugom dijelu ne iskoristimo prilike, primimo pogodak i opet strahujemo do posljednjeg sudijskog zvižduka.“

Travnik je na Bilinom polju znao zagorčati život Zeničanima, pa zbog toga ova pobjeda Čelika još više dobija na težini.

„Komšijski derbi uvijek je neizvjestan. Travničani u Zenici igraju sa nekim posebnim motivom i zbog toga sam se malo pribojavao ove utakmice. Veziri sigurno imaju dobru momčad, a to pokazuju i njihovi rezultati u posljednje vrijeme. Ponavljam, najbitniji su bodovi i sada se trebamo skupiti i učiniti sve da slavimo protiv Širokog kako bi polako krenuli ka sredini tabele, gdje nam je objektivno i mjesto“, zaključio je Kopić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.