Kopić: Činjenica je da nam trebaju tri boda

Čelik na teško gostovanje kod Zrinjskog

Kopić: Činjenica je da nam trebaju tri boda

Edmir Škorić

Pred Čelikom su dvije utakmice koje slobodno možemo nazvati "utakmicama života". Zeničani spašavaju svoj premijerligaški status, no trener Omer Kopić i ovaj je put optimista.

Sutra Čelik putuje u Mostar, gdje će Pod Bijelim Brijegom pokušati napraviti povoljan rezultat u duelu sa Zrinjskim, ekipom koja se bori za plasman u Evropu. Dakle, susret koji puno znači i jednima i drugima.

"Činjenica je da su nam potrebna tri boda u posljednja dva kola, a hoće li to biti sutra protiv Zrinjskog ili u narednom kolu protiv Slavije, sasvim je nebitno. Ne idemo svakako pod bijelom zastavom u Mostar i učinit ćemo sve da ostvarimo povoljan rezultat. Svakako da je nama i bod veoma važan, dok će domaćini sigurno igrati samo na pobjedu. Zrinjski je u usponu, no ja sam veliki optimista i vjerujem da će Čelik i Zenica i naredne godine igrati u Premijer ligi BiH", kazao je Omer Kopić za SportSport.ba.

Čelik u Mostar putuje bez nekoliko prvotimaca, što nam je potvrdio i sam Kopić.

"Što se samog sastava tiče, sutra nam nedostaje Marković koji ima tri žuta kartona, Obuća koji već neko vrijeme vuče povredu stopala, potom Radić i Nemeljaković, koji su također povrijeđeni. No, uvjeren sam da će ostali igrači koje imam na raspolaganju pokazati snagu i napraviti dobar rezultat protiv Zrinjskog".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.